Nyheter Om oss Visum Ryssland Kuba Tobago Georgien Transsib  Exotiska resmÃ¥l  
Barry Martin Group

Barry Martin Group AB / Russia House
Besöksadress: Surbrunnsgatan 59
Postadress: Box 3313, 103 66 Stockholm
Tel. +46 (8) 723 14 65
E-mail: info@barrymartin.se
Exotiska resmål / Tanzania
sv  en 
  Vietnam
  Indien
  Malaysia
  Tanzania

 


Safari i Tanzania och Zanzibar beach break

Om ni bara åker på en safariresa i ert liv så ska ni åka till Tanzania, då Tanzanias nationalparker och naturområden är bland de bästa i Afrika. Här har man goda möjligheter att inom kort tid uppleva The Big Five: lejon, elefanter, bufflar, noshörningar och leoparder.

Selous Game Reserve är Tanzanias och Afrikas största vildmarksområde. Med sina 53 000 kvadratkilometer täcker det ett område som motsvarar Schweiz i storlek. Området är faktiskt nästan dubbelt så stort som det så kallade Greater Serengeti (Serengeti tillsammans med angränsande reservaten Ngorongoro Conservation Area, Grumeti, Maswa, Ikoma, Loliondo och Masai Mara i Kenya). Här erbjuder vi boende på Rufiji River Camp, tältcamp vid Rufijifloden i nordöstra Selous Game Reserve, strax innanför parkgränsen. Från Dar es Salaam tar resan till lodgen cirka 4 timmar med bil eller med flyg från Dar es Salaam eller Zanzibar är det ca en timme. Personal från lodgen hämtar/lämnar er på flygfältet.

Här kan ni välja mellan att åka på game drive med bil eller vandra med beväpnad vakt, eller varför inte ta en avkopplande båttur längs Rufijifloden och titta på djuren vid vattnet. Ni kan antingen åka på hel- eller halvdagars turer med safarijeep. Vid heldag får man med sig en picknicklunch och äter ute under dagen. Vi halvdagarsturer åker man tillbaka till lodgen för lunch och en kortare vila innan nästa äventyr. Rufiji River Camp har ett av de bästa lägena bland camperna längs floden. Flodhästar, antiloper, giraffer och elefanter syns inte sällan. Campen ligger bushnära, vilket innebär att större däggdjur kan uppträda nära och på campområdet. När det är mörkt bör man inte röra sig inom området utan Masai eskort.

Ön Zanzibar erbjuder det bästa av sol och bad semestern i kombination med safariresor. Zanzibar har genom en lång historia varit en korsväg för sjöfarare, handelsmän, erövrare och pirater. Kryddor är sedan länge den främsta exportvaran, förr såldes även elfenben och slavar. Stone Town kallas den äldsta delen av Zanzibars huvudstad på västkusten, ungefär 40 km från hotellen. Stone Town är i sig värt ett besök. Stadsdelen finns på Unescos världsarvslista tack vare den välbevarade unika arkitektur med både afrikanska och arabiska influenser. Här kan man köpslå om allt som växer vilt på den gamla slavön: muskotnöt, kanel, peppar, ingefära, kryddnejlikor och vanilj men också zanzibaräpplen, grapefrukt, kokosnötter, mango, passionsfrukt och mycket annat.

Zanzibar är en mycket vacker tropisk ö med palmer, kristallklart vatten och en ständigt skinande sol! Tag ett kliv i det svalkande havet eller bara koppla av och njut av den härliga atmosfären. Här väntar milslånga vita stränder som kantas av kokospalmer och skyddas av korallrev ute i havet.

Vi på BMG vill ge er chansen att uppleva en semester som vi själva skräddarsytt med omtanke och som vi vet blir oförglömlig! Karibu Sana Tanzania!

Reseförslag:
Flyg: Stockholm - Dar Es Salaam (Tanzania); Zanzibar - Stockholm   (med  Qatar Airlines)
1 natt hotell Protea (del i dubbelrum inkl.frukost) . www.proteahotels.com/courtyard
3 dagar/nätter Safari i Selous (del i dubbelrum, helpension), inkl. flyg från från Dar Es Salaam till Selous och från Selous till Zanzibar. www.tanzaniasafaris.info
2 dag/nätter i Stone Town, 3 stjärniga hotell DHOW PALACE  eller 4 stjärniga EMERSON SPICE (del i dubbelrum inkl. frukost) www.dhowpalace-hotel.com  och www.emersonspice.com
4 nätter på ROYAL ZANZIBAR BEACH RESORT -  All Inclusive (inkl. även alkohol) www.royalzanzibar.com

Från 21 990:- (priser gäller sep-okt)

Detta erbjudande gäller hela paketet som beskrivet ovan. Givetvis går det bra att boka endast delar och vi anpassar resan gärna efter era behov och önskemål!

I priset ingår inte:
Visum till Tanzania (USD 50 om ni köper det vid ankomst, SEK 500 om ni köper det av Tanzanias ambassad i Stockholm)
Ankomsttransfer i Dar Es Salam (ca 20 USD taxibil)
Transfers i Zanzibar Stone Town – Nungwi Beach (ca 50 USD enkelresa i taxi förbeställd från våra samarbetspartners på plats )
Kostnader för eventuella mediciner ni behöver ta, avbeställningskydd, reseförsäkring, dricks till guider

 


Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania