Nyheter Om oss Visum Ryssland Kuba Tobago Georgien Transsib  Exotiska resmÃ¥l  
Barry Martin Group

Barry Martin Group AB / Russia House
Besöksadress: Surbrunnsgatan 59
Postadress: Box 3313, 103 66 Stockholm
Tel. +46 (8) 723 14 65
E-mail: info@barrymartin.se
Georgien
sv  en 

 


Georgien

Georgien är ett geografiskt litet land, men erbjuder besökare och turister stor variation och vackra minnen vad gäller natur och kultur. Det är inte överfullt av turister, och landet erbjuder enastående upplevelser som inte många kommer att få möjligheten att uppleva; den berömda maten, den gästfria befolkningen och de välbevarade traditionerna.

Huvudstaden Tbilisi ligger i floden Kuras dalgång och är på tre sidor omgiven av höga berg. Tbilisi, även känd som Tiflis, kommer från det georgiska ordet för "varm", och värme känner man direkt vid det första mötet med människorna här!

Georgien sägs vara vinets födelseplats och ordet vin sägs ha sitt ursprung i sin georgiska motsvarighet ”gvino”. De bördiga dalarna i södra Kaukasien erbjuder idealiska förhållanden för vinproduktion och på grund av vinets långa historik i Georgien är vinodlandet nära sammanflätat med Georgiens nationella traditioner och identitet. Vi erbjuder våra kunder att ta del av denna fantastiska tradition och organiserar vinprovning efter önskemål.

Utanför Tbilisi har vi valt ut några höjdpunkter som är väl värda ett besök för att ytterligare få uppleva detta otroliga land fullt ut! Mtskheta var Georgiens huvudstad fram till 400-talet och det var här som kristendomen utropades som Georgiens statsreligion under 300-talet. Än idag är stadens klosterkomplex huvudsäte för den georgiska ortodoxa kyrkan. Idag är Mtskheta en pittoresk småstad som ligger där floderna Kura och Aragvi möts.

Strax utanför Mtskheta i de omgivande bergen ligger Dzjvarikyrkan som uppfördes år 586 och är upptagen på UNESCOs världsarvslista. Från denna vackert utsmyckade och bevarade kyrka har man en strålande utsikt över den gamla huvudstaden.

Georgien har politiskt sett närmat sig Europa avsevärt på senare tid och det krävs inget visum för att resa hit. Vi har bra priser på prisbelönta Turkish Airlines med bekväma flygtider och komfortabelt resande. Väl på plats förses ni med transport under hela er vistelse, inklusive guide + program och halvpension med boende i 4-stjärnigt hotell.