Nyheter Om oss Visum Ryssland Kuba Tobago Georgien Transsib  Exotiska resmÃ¥l  
Barry Martin Group

Barry Martin Group AB / Russia House
Besöksadress: Surbrunnsgatan 59
Postadress: Box 3313, 103 66 Stockholm
Tel. +46 (8) 723 14 65
E-mail: info@barrymartin.se
Exotiska resmål / Vietnam
sv  en 
  Vietnam
  Indien
  Malaysia
  Tanzania
Sydostasien Vietnam Hanoi Hue Hoi An Ho Chi Minh City Saigon Mekong Delta Phu Quoc flygbiljett Stockholm-Hanoi

 


Vietnam

Sydostasien är ett perfekt resmål att besöka under de europeiska vintermånaderna. Medan snön faller i många av våra svenska städer kan ni flyga till Vietnam och uppleva ett av Asiens minst exploaterade länder!

Vi kan erbjuda, utifrån personliga erfarenheter av detta fantastiska land, skräddarsydda resor enligt era önskemål.  Är ni intresserade av kulturella och historiska inblick i landet, eller söker hellre en avslappnande semester med sol, bad och shopping hjälper vi er gärna med er resa. Följande platser är enligt oss värda ett besök.

Vietnams huvudstad är en skön blandning av pampiga boulevarder, franska koloniala byggnader, snirkliga kinesiska pagoder och respektingivande monument. Charmiga Hanoi är den shopping-galna turistens mecka och den matgladas paradis. Att korsa en gata är som att ta sig igenom ett fiskstim. Det gäller att gå i jämn takt, aldrig stanna, aldrig ta ett steg bakåt.

Hue ligger på östkusten i centrala Vietnam. Det är en stad som andas gammal kultur, och det grundar sig på att under tiden Vietnam var ett kungarike så var Hue huvudstaden.

Är du ute efter shopping eller vill sy upp en kostym eller något annat klädesplagg på din resa till Vietnam så får du inte missa Hoi An. Här finns det över 200 skräddare som hjälper dig att sy upp en klänning eller kostym. Staden ligger tre mil söder om staden Danang i Vietnam. Hoi An är en av Vietnams äldsta städer och har varit en gammal hamnstad, och många av de gamla byggnaderna finns bevarade än idag. Detta har gjort att denna plats finns med på UNESCO:s Världsarvslista.

Ho Chi Minh City, också kallad Saigon är den största och ekonomiskt sett den viktigaste staden i Vietnam.  Den största kulturella skillnaden mot Hanoi är att Saigonborna spenderar en mycket större del av sin lön på nöjen och att äta ute. Detta har självklart lett till en fantastisk matkultur som är svår att undgå. Förutom museum och andra sevärdheter inom staden, är ett besök till Cu Chi tunnlarna ett måste. De består av ett nät av sammanlagt 20 mil underjordiska tunnlar. Tunnlarna är handgrävna och från cirka 60 gånger 40 cm, men en del har utvidgats till turiststorlek på cirka en meter gånger 80 cm. Ger en intressant och levande inblick i det hemska Vietnamkriget.
 

Mekong Delta, strax söder om Ho Chi Minh breder detta gigantiska deltat ut sig. Hela området är relativt platt men fantastiskt vackert. Mekong Deltat som består av flera huvudfloder kallas för Dong Bang Cuu Long av vietnameserna och har sin härkomst av flodernas flod - Mekong River. Här kan ni tillbringa en eller flera dagar och ta en båttur på Mekong River för att besöka tropiska trädgårdar och lokala byar, njuta av säsongens frukter, se den berömda floating market och mycket mer!

Varför inte unna er själva några dagars avkoppling på en lugn och vacker ö? Phu Quoc är en tropisk paradisö i södra Vietnam, alldeles nära Kambodjas kust. Här finns vackra stränder med vit sand och turkosblått vatten. Många som besöker Phu Quoc gör det under sin resa till Vietnam, vilket i många fall innebär att de inte har så många dagar inplanerade på denna vackra ö innan det är dags att bege sig till nästa destination. Men många planerar om sin resa när de väl besöker den fantastiskt vackra ön. Här finns allt du kan tänka dig på en semester, det är lugnt och skönt, god mat och en fantastisk natur.

 

Prisexempel på flygbiljett: Stockholm-Hanoi t/r - från 4500 SEK/person med Aeroflot via Moskva

  


 Relaterade länkar...

Bildspel fotograf - Göran Redmo

Vietnam
Vietnam
Vietnam
Vietnam
Vietnam
Vietnam